Online Bijbel Cursus

DE BESTE MANIER OM DE BIJBEL GEMAKKELIJK TE LEREN

Tweeduizend jaar geleden onderwees Jezus zijn discipelen over de verborgenheden van het Oude Testament. Zo bracht hij hen tot kennis over het werk van God.

“Want dat is goed en welgevallig in de ogen van God, onze Zaligmaker, Die wil dat alle mensen zalig worden en tot kennis van de waarheid komen.” 1 Timotheüs 2:3-4

Vandaag de dag wordt er getuigd van de vervulling van het Nieuwe Testament, en wordt men in de volledige waarheid geleid. Volgens Heb 8:10-12 moet het nieuwe verbond in ons hart en in ons verstand worden geschreven. Laten we Gods Woord bestuderen!

De cursus is opgedeeld in drie onderdelen:

1. Introductie niveau: De essentiële basisleer van de Bijbel (De geheimen van het koninkrijk der hemelen)

Openbaring, de belofte van Jezus over zijn wederkomst, is opgeschreven in gelijkenissen die iets verbergen. In de tijd van de vervulling ervan wordt de betekenis van deze verborgenheden geopenbaard. De eerste maanden van de cursus dienen om al de gelijkenissen te ontrafelen. Dit wordt gedaan door de ware geestelijke betekenis te ontdekken met behulp van overeenkomende passages door de gehele Bijbel.

2. Intermediair niveau: Gods plan en Zijn werken van het boek Genesis tot Judas

Om het werk van God, Zijn wijze van profetie en vervulling, evenals de verschillende tijdperken te begrijpen, bekijken we de hele Bijbel van de boeken van Mozes tot het boek Judas en verbinden we het hele plan van God met de geopende gelijkenissen. Zo laat God ons door de hele Schrift heen zien hoe we in elk tijdperk een erkend geloofsleven kunnen leiden, wanneer een Bijbels tijdperk eindigt en wanneer een nieuw Bijbels tijdperk begint.

3. Gevorderd niveau: Gods laatste beloften aan ons vervuld – de Openbaring van Jezus Christus

Ten slotte wordt, met referentie naar alle boeken van de Bijbel, Openbaring onder de loep genomen. Niet alleen kan Openbaring nu puur begrepen worden vanuit de Bijbelse opening van de gelijkenissen, maar de realiteit die zich voordoet kan van aangezicht tot aangezicht worden ervaren. Vers voor vers bestuderen we Openbaring, waarbij ook inzicht in de realiteit van vervulling wordt gegeven, zodat elke passage duidelijk kan worden begrepen.

Overtuigd na het voltooiien van de cursus?

Toetreding

Na het gevorderd niveau is er de mogelijkheid om kennis te maken met de kerkstructuur zoals opgezet volgens Openbaring 4. Het is Gods doel om Zijn werk op aarde te laten geschieden zoals in de hemel, om zo eeuwig samen met de mens te kunnen zijn. Om dit werk te voltooien, is de prediking van het Woord ook een basisvereiste van een ware gelovige, zoals Jezus ook zijn discipelen onderwees. Degenen die de kerk willen toetreden, leren door middel van de hemelse structuur hoe ze een geloofsleven kunnen uitvoeren volgens de standaard van Jezus.

Vereisten

  • 3 dagen per week
  • Avondlessen: 19:00 – 21:30 uur (ochtendlessen bij genoeg aanmeldingen)
  • Gratis
  • Laptop met webcam en microfoon

Proefseminars en lessen

Voorafgaand aan elke Bijbelcursus worden proefseminars en proeflessen aangeboden waar u inzicht kunt krijgen in het onderwijs. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen.

Stuur ons een bericht via de contactpagina. We nemen spoedig contact op.